Aan de slag met duurzaamheid? Wij zoeken een captain voor een spel om met de buurt aan de slag te gaan.

Aan de slag met duurzaamheid? Wij zoeken een captain voor een spel om met de buurt aan de slag te gaan.

Woon jij in Boornbergum of Kortehemmen? Ben je graag betrokken bij jouw buurt? HIER zoekt jou! Misschien weet je het al: in 2050 moeten alle huizen in Nederland aardgasvrij zijn. Dat is een behoorlijke klus. Ook als eigenaar van een woning zul je ermee te maken krijgen dat er aanpassingen in huis gedaan zullen worden. 2050 duurt nog wel even, maar je kunt nu vast beginnen met voorbereiden. Door je huis te isoleren bijvoorbeeld. Samen sta je sterker, dus trek hierin op met je buren. Daarvoor zoeken wij jou!

Klimaatstichting HIER zoekt samen met gemeente Smallingerland één of meerdere buurtgenoten uit Boornbergum of Kortehemmen die samen met hun buren het proces naar aardgasvrij willen opstarten. Dat doet we met een spel: HIER begint het. Dit spel informeert je over wat wonen zonder aardgas gaat betekenen. Samen onderzoeken jullie hoe het zit met isolatie én je kunt meteen jullie zorgen en wensen kenbaar maken aan de gemeente.

Wie ben jij?

o Je woont in Boornbergum of Kortehemmen
o Je kent al best wat mensen in jouw buurt en maakt graag een praatje
o Je hebt een mobiele telefoon met Whatsapp

Wat doe je als teamcaptain?

o Je bent aanspreekpunt voor teamgenoten die vragen hebben over het spel, via e-mail en whatsapp
o Je ontvangt van HIER een promotiepakket met o.a. posters en ansichtkaarten, je zorgt ervoor dat teamgenoten deze uitdelen in de buurt
o Je houdt in de gaten of je teamgenoten de opdrachten die ze tijdens het spel moeten maken, goed uitvoeren

Het spel wordt in ongeveer 6 weken in Boornbergum en Kortehemmen gespeeld. Je bent er niet elke dag mee bezig. In totaal kost het je een paar uurtjes tijd. Let op: je hoeft niet per sé kennis te hebben over aardgasvrij wonen of isoleren om teamcaptain te zijn!

Over HIER

HIER is een stichting die mensen in beweging brengt om iets te doen aan het klimaatprobleem. Precies dáár waar je altijd bent: hier. Of je nu in huis aan de slag wil, met de buurt zelf energie gaat opwekken of de CO₂-uitstoot op het werk wil verminderen.

Teamcaptain worden? Neem contact op met Luna via duurzaam@smallingerland.nl.

Meer weten? Neem contact op met Sanne via Sanne@hier.nl.

Uitleg spel