It Nijs

Politiek Cafe

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Geschreven door Tonni de Boer vrijdag 09 maart 2018 22:13

 

Whatsapp groep BBKH-Alert

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Laatst geupdate op maandag 22 mei 2017 20:25 Geschreven door TdB dinsdag 16 februari 2016 18:28

Gebruik je Whatsapp? Wordt dan lid van BBKH-Alert de lokale buurtpreventie Whatsapp groep voor Boornbergum en Kortehemmen.
 
In deze groep kun je meldingen lezen en schrijven betreffende veiligheid en leefomgeving. Zoals:
- vernielingen.
- verdachte gedragingen van onbekende personen of voertuigen.
- pesterijen.
- vervuiling door afvaldumpen of veelvuldig zwerfvuil.
- diefstal van zaken om het huis.
 
Het gaat dus niet om dingen waarvoor je direct 112 belt maar zaken waar preventief opgetreden kan worden of aandacht van meer mensen kan helpen.
Regels:
- je bent 18 jaar of ouder en woont in Boornbergum of Kortehemmen.
- meldingen in de groep dienen ter zake en zakelijk te zijn, geen diskussies en vloeken, schelden, discrimineren wordt niet toegestaan.
- de eerste functie van de groep is signaleren en informeren door middel van meldingen, contact met iemand maken doe je nooit alleen en (ook je eigen) veiligheid staat altijd voorop.
- als het nodig is 112 of politie te bellen doe je dat altijd eerst, app pas daarna en vermeld dat 112 of politie gebeld is.
- speel geen eigen rechter en overtreed geen regels of wetten, bedenk dat foto's maken soms provocerend kan werken, een goed onthouden signalement of kenteken en type auto kunnen net zo waardevol zijn.
- gebruik de groep waarvoor ze bedoeld is, misbruik wordt gevolgd door verwijdering uit de groep.
 
Bijna 50 leden heeft BBKH-Alert nu! En we hebben gemerkt dat Dorpsbelangen ook enthousiast is en ons wil steunen. Hoe? dat blijft nog even een verrassing! Ondertussen blijven we de groep uitbreiden, want hoe meer leden, hoe meer mensen we bereiken. Dus kom op en meld je aan!
 
 
 
Je kan je aanmelden als lid van BBKH-Alert d.m.v een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats en mobiele nummer naar: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken
 
UPDATE!!
BBKH-Alert groeit weer snel. Onze Whatsapp buurtpreventiegroep is hard op weg naar de honderd attente leden!

Onze nieuwe Whatsapp groep BBKH-DierenSOS is speciaal voor weglopers en ander dierenleed. Wil je lid worden? Stuur een pb met je mobiele nummer en de melding BBKH-DierenSOS naar 1 van de BBKH-Alert beheerders of meld je aan via het mailadres Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

De Facebook pagina BBKH-Alert blijft de centrale plek voor alle facebook meldingen (buurtpreventie en dieren), nieuws (computerdreiging bijvoorbeeld) en er is ruimte voor opmerkingen en diskussie (wat in de Whatsapp groepen niet gewenst is) 
   

Spikerfestival 2016

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Laatst geupdate op maandag 28 maart 2016 20:00 Geschreven door Tonni de Boer dinsdag 09 februari 2016 22:50

Al weer de vierde editie van het Spikerfestival staat voor de deur. Met meer bands dan ooit en een nieuwe podiumopstelling belooft het weer een spektakel te worden!

 

Onze eigen Spiker Hûs band zorgde bij editie van 2015 van het Spikerfestival voor veel sfeer en passie, en dat tussen de andere optredens door. De bezoekers konden dit wel waarderen, zij stonden vier rijen dik om Edwin, Dirk en Jehannes. Dit smaakt natuurlijk naar meer. Onze eigen huisband heeft zelfs versterking gekregen van twee ervaren en bevlogen muzikanten. Kan zijn dat de heren je bekend voorkomen: het is namelijk familie van onze gitarist …

 

Kings of Diamonds is een energieke en enthousiaste vijfkoppige band uit Drachten. Zij spelen eigentijdse en tijdloze nummers. Begonnen als schoolband, runner-up in de finale van ‘Sjong 2015’. Natuurlijk spelen ze ook hun cover ‘Ik bin it sêd’.

 

 

 

 

Na een ‘eenmalig’ optreden in Iduna en het opluisteren van een hele speciale boekpresentatie van onze locale Friese schrijver hebben wij het vijftal oudere jongeren van het Bokwerder Onbelang in hun nieuwe bezetting zo gek gekregen om ook op het Spikerfestival hun kunsten te vertonen. Zoals ze zelf al eerder zeiden: ‘wees daar of wees dwars’.

 

Wickedly Cores is een viermans rockband afkomstig uit de Trynwâlden. Zij spelen krachtige en energieke rocknummers met covers van onder andere The Ramones, Jimi Hendrix en Red Hot Chili Peppers, maar ook Iggy Pop en Talking Heads. Genoeg invloeden dus, wat ook terug is te horen in het eigen werk. Zeer diverse nummers, zonder dat de eigen identiteit van de band daarbij verloren gaat.

 

Een band die zichzelf The Anti-D’s noemt moet natuurlijk übervrolijke muziek maken. Anti-D is immers antidepressiva. Laat dat nou net niet het geval zijn bij de jongens uit Groningen. Zelf zeggen ze namelijk dat ze een voorliefde hebben voor mineurakkoorden. Met opzwepende liedjes, harde gitaren en mooie melodieën bestormt de band podiums in Groningen en de rest van Nederland. De band haalt zijn inspiratie vooral uit populaire bands zoals Arctic Monkeys, The Black Keys en The Wombats. De heren hebben inmiddels hun sporen al verdiend met o.a. de POP Groningen Talent Award, ‘live@538’ en onlangs nog op Grunnsonic (de opmaat naar Eurosonic Noorderslag). Kortom maak je op voor een uniek optreden, zodat ook jij later kunt zeggen: ‘daar was ik bij!’

 

Meer informatie op facebook.com/spikerfestivalboornbergum. Aanstaande zaterdag 12 maart in dorpshuis ’t Bynt in Boornbergum. Mis het niet! 

   

Spelweek 2015

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Laatst geupdate op dinsdag 22 september 2015 22:06 Geschreven door TdB vrijdag 10 juli 2015 21:16

"De Boerderij"


Ook dit jaar is het ons weer gelukt om een leuke spelweek te organiseren voor de kinderen van de basisscholen in Boornbergum. Er kwamen meer dan 40 kinderen naar de spelweek wat natuurlijk een fantastische opkomst is.
We hadden als thema "de boerderij", bij de meeste aktiviteiten kwam dit terug.
Op dinsdag avond hebben en aantal vrijwilligers de pallets e.d. alvast klaargezet zodat er woensdag ochtend direct kon worden begonnen met het maken van de groepjes en het bouwen van het timmerdorp.
De groepjes werden door de kinderen zelf gevormd, daardoor zaten alle leeftijden door elkaar en was het prachtig om te zien hoe ze elkaar hielpen en er prachtige creaties te voorschijn kwamen.
De hutten werden versierd met verf, kleden, vlaggen, naamborden noem maar op prachtig!!.
 
 
 
We hebben met zijn allen op deze heerlijke zomerdag lekker patat gegeten van de Bikker uit eigen dorp en hebben daarna bingo gespeeld.....dat was erg gezellig met hier en daar een aantal valse bingo's.... dit mocht de pret niet drukken want er werd vol enthousiasme een sinterklaas lied uit de kast getrokken en luidkeels voor de rest gezongen....ook het winnen van een leuke prijs hoort erbij en zijn er een heel aantal kinderen goed verwend.
Naderhand hebben we de prijs uitgereikt voor de mooiste hut en zijn we naar huis gegaan om ons klaar te maken voor de viswedstrijd in de avond.
Ook hier konden leuke prijzen gewonnen worden en ging Celeste Voogt met een totale lengte aan vis van maar liefst 75 cm met de eerste prijs aan de haal, daarna kwamen de gebroeders Jesse-Jan en Ruben Brouwer op nummer 2 en 3 ook zij kregen een mooie prijs mee naar huis. Voor iedereen was er een verfrissend ijsje of een bakje koffie.
De kinderen gingen allemaal snel naar huis om zich klaar te maken voor de volgende dag….
 
  
 
Deze mooie zomerdag begon met een leuke zeskamp, met natuurlijk weer een gezond stukje adrenaline om de lekkere snoep zakken binnen te slepen voor de hele groep. De kinderen waren erg fanatiek en daardoor werden er hoge scores behaald met spelletjes als stro-baal rollen of koe-melken. Na deze inspanning was het natuurlijk tijd om te eten, er waren overheerlijke broodjes met knakworst geregeld waardoor de kinderen moe maar voldaan neerploften en genoten van de lunch.
 
  
 
Na de lunch was het tijd om de alweer laatste activiteit te ondernemen dit was een uitje naar de boerderij.
Dit uitje viel bij iedereen erg in de smaak. De kleinste kinderen konden op visite bij de kalfjes van boer Veenstra aan de Easterbuorren, de oudere kinderen kregen bij Koot en van der Wal uitleg over het mooie en moderne boerenvak. De melkfabriek had chocomel en fristi en informatieboekjes voor de kinderen geleverd. Door de boeren werden de kinderen nog eens extra verwend met koele ranja, heerlijk op deze tropische dag!
Na dit uitstapje was de spelweek ten einde gekomen en hebben we met alles weer netjes opgeruimd en kijken we met zijn allen terug op een prachtige laatste week van de zomervakantie en kunnen we voldaan terug naar school!!
 
  
  
We willen langs deze weg iedereen bedanken voor alle tijd, energie of bijdrage op een andere manier waardoor deze spelweek zo geslaagd is. Wil je volgend jaar ook meehelpen bij het voorbereiden en begeleiden van Spelweek 2016? Meld je dan aan via onze Facebookpagina: Helpers van de Spelweek! Hier vind je ook meer fotos.
 
  
 
Tot volgend jaar!
Groetjes vrijwilligers van de spelweek 2015.

 

   

Dorpsfeest!

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Laatst geupdate op vrijdag 10 juli 2015 21:22 Geschreven door TdB zondag 24 mei 2015 20:50

Programma Dorpsfeest

Boornbergum-Kortehemmen 2015

 

Op 18,19,20 en 21 juni vieren we ons dorpsfeest met een gevarieerd programma voor jong en oud. Dit jaar is er weer de braderie en de optocht met versierde wagens. Met dit programma hopen we weer op veel bezoekers uit Boornbergum-Kortehemmen en omstreken. Benieuwd naar de activiteiten lees het hieronder.

Wij wensen u gezellige, zonnige en vooral feestelijke dagen toe!


Donderdag 18 juni:


Middagprogramma

13:30 uur

We gaan dit jaar van start in de feesttent met shantykoor de Piipegaeltsje Sjongers uit Rottevalle. http://www.piipegaeltsje-sjongers.nl/

15:00 uur

Braderie aan de Easterbuorren.
De grote braderie vindt u zoals altijd aan de Easterbuorren met diverse kramen.
Opgave braderie via Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

 

 

Avondprogramma

19:30 uur

Eerste onderdeel volksspelen in de feesttent.
In de Feesttent wordt weer een beroep op jullie spierkracht en uithoudingsvermogen gedaan met het aloude spijkerbroekhangen.


Aansluitend muziek voor jong en oud en uiteraard de gelegenheid om een glaasje met elkaar te drinken aan de bar.

 

 

Vrijdag 19 juni:


Dagprogramma

9:45 uur

Kinderspelen voor groep 1 t/m 4 van de basisscholen.

13:30 uur

Kinderspelen voor groep 5 t/m 8 van de basisscholen.

14:00 uur

Fietstocht voor de fietsfanaat.

Er zijn twee prachtige routes uitgestippeld voor u, de start en de aankomst zijn bij de feesttent. Alle soorten fietsen zijn toegestaan.

U krijgt een routekaartje met beschrijving mee voor onderweg.Avondprogramma

19:00 uur

Survivalbaan aangrenzend aan het feestterrein.

20:30 uur

Feest DJ in de tent!

22:30 uur

Live muziek met JELLE B!!!
Jelle B. is een dynamische zanger waarbij muzikaliteit en enthousiasme hand in hand gaan. Deze zanger die ook wel wandelende ipod genoemd straalt een enorm enthousiasme uit en heeft een zeer gevarieerd repertoire. Hij deed o.a. mee aan the Voice of Holland en heeft al menige Hollandse hits op zijn naam staan.

www.jelleb.nl

 

 

Zaterdag 20 juni:


Ochtendprogramma

9:00 uur

Opstellen voor de optocht van versierde wagens aan de Sânbuorren in Kortehemmen!

9:30 uur

Start optocht.
Route volgt nog.

 Middagprogramma

14:00 uur

Volksspelen bij de feesttent
Hier gaan de deelnemende buurtverenigingen met elkaar de strijd aanbinden in diverse uitdagingen.

 

16:30 uur

Uitreiking van de prijzen in de feesttent voor de mooiste wagen, straatversiering en de volksspelen buurtprijs.Avondprogramma

19:00 uur

Opstellen optocht bij de nieuwbouw aan de nijewei.

 

19:30 uur

Start optocht.

Route volgt.


21.00 uur

Livemuziek met FREEWAY TOP 100 BAND!!

Ladies and gentlemen, start your engines!
Onder de motorkap van top-100 band FREEWAY zit een degelijke motor, gevormd door bassist Jan en drummer Kees.
Onze zanger Jan en zangeres Sjoukje geven vol gas en zorgen ervoor dat “FREEWAY” op topsnelheid komt. Zo wordt ieder optreden een swingende rit!
Onderweg komt een gevarieerd repertoire voorbij. Van een rock medley tot een soulset, van de palingsound tot de feestkraker en van oude klassiekers tot de allerlaatste hits!

 

Toetsenist Niels en gitarist Kevin voegen de nodige PK’s toe en maken “FREEWAY” pittiger en vooral sneller!


http://www.top100bandfreeway.nl/

 Zondag 21 juni:


ochtend

De tentkerkdienst wordt gezamenlijk door de hervormde en de gereformeerde kerken georganiseerd.

 

Kaartverkoop

Donderdagavond

 

 

GRATIS ENTREE VOOR IEDEREEN!!!

Vrijdagavond Jelle B

 

s Avonds aan de tent

5,-

 

 

Zaterdagavond Freeway

 

s Avonds aan de tent

10,-

 Kinderen t/m 12 jaar zijn het gehele feest vrij van entree.Disclaimer:

Het betreden van het feestterrein en het bijwonen van de optredens en festiviteiten zijn geheel voor eigen risico van de bezoeker. Stichting Dorpsfeesten Boornbergum-Kortehemmen en haar vrijwilligers zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor enig letsel en/of materiële dan wel immateriële schade van bezoekers.

 

Graag extra aandacht voor het volgende:

 

  • Verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar is niet toegestaan, evenals het nuttigen van alcohol door deze personen. De uitbater en de Stichting wijken niet af van deze wetgeving. Bij twijfel kan er om legitimatie worden gevraagd.

  • Het is wettelijk niet toegestaan in de feesttent te roken.

  • Wij wensen iedereen een heel fijn feest!! Volg ons voor het laatste nieuws op FB!

  • Herinneringen aan eerdere dorpsfeesten!

 
 
  

 

   

Pagina 1 van 11

Copyright © 2018 Boornbergum - Kortehemmen. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.