Foto albums van Boornbergum en Kortehemmen. Regelmatig worden fotos aangeleverd door verdienstelijke fotografen, kijk een op hun eigen websites voor nog mee mooie fotos!

Eize Hoekstra , Sijmon de Boer.

Filmpje: een muzikale Winterimpressie van onze dorpen!

Copyrights: de makers van de foto's op deze website blijven uitdrukkelijk eigenaar en rechthebbenden van de door hen gemaakte foto's. Gebruik anders dan voor prive-doeleinden is verboden dan wel rechten voorbehouden. Commerciële gebruikers worden verzocht contact op te nemen met rechthebbenden via e-mail aan deze website. Geautomatiseerd verzamelen via bots of anderzins niet uitgezonderd.

Privacy: fotos zijn veelal gemaakt tijdens openbare bijeenkomsten. Heeft u desondanks bezwaren tegen het plaatsen van een foto waarop u of familieleden staan afgebeeld maak uw bezwaar dan kenbaar via e-mail aan deze website.

Sinterklaas Intocht 2010

Dit jaar kon Sint de dorpen niet per paard bereiken, de Nijewei lag open. Dus komt de slimme Sint op een shovel! Met veel bekijks rijdt hij door de straten en hij is heel goed geluimd. Dat verandert als hij in het Bynt komt: een stelletje eigengereide pieten is begonnen het Bynt te verbouwen! Zij hadden echter in een oude krant gelezen dat het Bynt moest verbouwen en besloten dat het dan maar voor de komst van de goedheiligman klaar moest zijn.

Nee, domme pieten, het Bynt is net verbouwd! Bob de Bouwer en een aantal kinderen zijn nodig om de puinhoop weer te herstellen. Na het zingen van flink wat liedjes krijgt elk kind een presentje en snoep van de inmiddels weer prima gehumeurde Sint!

Kinder en Jeugd Disco November 2010

Na de verbouwing is het fijn vertoeven in t' Bynt. Terwijl de kinderen swingen bij de Blue Beats kunnen Heit en Mem even bijpraten in het Dorpscafe. De Mega grote lichtshow belooft wat voor de KerstDisco! Meer en betere fotos in het fotoalbum op de site van Bluebeats.

Sint Maarten
Een paar fotos van een verwaaid en verregend Sint Maarten
Startweekend kerken 2010
De kerken in de Dorpen hielden dit weekend hun startweekend. Achter De Hof was zaterdag een spelmiddag voor de jeugd. Zondag had de PKN gemeente hun startzondag op Dunedelle in Bakkeveen. Enkele fotos (wie heeft er nog?)
Stratenvolleybal 2010

Vrijdagavond 3 september werd op de sportvelden bij de Kampslach sportief gestreden tussen de verschillende buurten. Geke mailde mij de uitslag:

1e T. de Boerwei
2e Westerefterkrite
3e Boereroas
4e Noardfinne
5e Satellyt 3
6e Satellyt 1
7e t/m 10e plaats: Easterbuorren, Omwei, Mei inoar ien en Satellyt 2

Fotos door Folkje Minnema.

Spelweek 2010 Eindfeest Tobbedansen

Het was een spetterend feest!

De fotos zijn van Eize Hoekstra.

Spelweek 2010 Kinderrommelmarkt

Vrijdagochtend van 10 tot 12 de Kinderrommelmarkt.

De eerste serie fotos van fam de Boer, de tweede serie Eize Hoekstra

Spelweek 2010 Viswedstrijd

Woensdagavond: de jeugd (en ouders) gaat massaal naar de brug op de Sanding voor de Viswedstrijd. In totaal worden er 69 vissen gevangen, 3 minder als vorig jaar. Maar de eerste had al binnen 2 minuten toegehapt!

Eerste prijs Rein Bill
Tweede prijs Ruben v.d. Sluis
Derde prijs Jordy
Spelweek 2010 Huttendorp Afrika

De Spelweek opent als altijd op dinsdag met het timmeren van het huttendorp!

Fotos door fam. Hoekstra en fam. de Boer.

Onthulling "Het gaat om de mensen"
Himmeldei 9 april 2010
Impressies van de schoonmaakdag voor de jeugd en ouders. Een uurtje zwerfvuil opruimen in je eigen buurt, kinderen vinden het altijd leuk en zinvol! Bij inleveren van de gevulde vuilniszakken en prikstokken was er voor de kinderen een tractatie, voor de ouders gezellig aan de koffie. Er waren ruim tractaties over. Volgend jaar ook maar eens met de kinderen meehelpen?
Limonadefest 2010
Voorafgaand aan het Bierfest, georganiseerd door Bluebeats, was er een Limonadefest voor de kinderen. Dat was dolle pret!
Bierfest 2010
Het Bierfest van Bluebeats begint al bijna traditie te worden. Een gezellige drukke avond met veel muziek en......bier!
Dorpsfeest 2009 deel 1
Fotos van het dorpsfeest
Dorpsfeest 2009 deel 2
Noardfinne
Buurtvereniging Boschawei vanaf de woonvorm, Titelroos en verder?
Satellyt

Buurtvereniging Wiegersmawei en Boschawei tot aan de woonvorm.

Paaseieren zoeken 2014

Daar was hij weer... De paashaas! Het is toch altijd een beetje spannend hoor.  Eerst even aaien, even in het lege mandje kijken. . dan toch een handje geven. En dan gaan we los!! Zoeken in elke tuin en elk bosje. . De paaseieren waren goed verstopt.  Langs de autos en dan op ooghoogte en paasei in de neus van de auto. Dat was wel heel apart vond de kleinste jongen die erbij was.  We hebben zeer fanatiek gezocht, wat dan ook een hele volle mand opleverde!  De buit is eerlijk verdeeld en als klap op de vuurpijl nog een enorme chocolade paashaas mee voor het harde werk van de kinderen. Het was een groot succes dankzij onze geweldige buurt vereniging!!

Aina, moeder van Meena en Sam

Vrijdag was het weer zover. De paashaas had Boornbergum weer op haar route. Gekleed in een mooi hazenpak met een nieuw masker en grote rieten mand konden we weer met de kinderen op zoektocht naar heel veel paaseieren. Dat zoeken was zomaar klaar. De grotere kinderen renden ver vooruit, maar vonden toch niet alle eieren want de allerkleinsten vonden toch ook nog een aantal. Ondanks het koude weer was het wederom een groot succes. Hopelijk komen er volgend jaar wat meer kindjes eieren zoeken. Als beloning werd de buit verdeeld in zakjes en kregen ze een hele grote paashaas van chocolade, wat de kinderen heel lekker leek...

Organisatie en paashaas bedankt!!!!

Sara, moeder van Jesse en Chris. 

Omwei
Buurtvereniging Bûtenom, Suderom en Ds. v. Apeldoornwei
Westerefterkrite
Dit is het fotoalbum van de buurtvereniging Westerefterkrite. (Westerbuorren, Efterom en Krite)
Kerkje Kortehemmen aktiviteiten 2011
In dit fotoalbum staan fotos van de culturele activiteiten die de stichting Vrienden van het kerkje te Kortehemmen heeft georganiseerd.
Blue Beats
Hier staan afbeeldingen van evenementen die door Drive-in-discotheek Blue Beats in Boornbergum zijn georganiseerd.
Kerkje Kortehemmen
Historische afbeeldingen en foto's van het oude kerkje. Voor foto's van aktiviteiten, kijk bij: Kerkje Kortehemmen aktiviteiten.
Jeugdsoos
De jeugdsoos bij het Bynt.
De Dorpen

Diverse afbeeldingen van Boornbergum en kortehemmen.

IJsclub Foarut
De Boornbergummer ijsbaan wordt beheerd door IJsclub Foarut! 
Uit de oude doos
No pictures in gallery
Vrouwen van Nu
No pictures in gallery
Easterbuorren
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>
Pagina 2 van 2
Copyright © 2018 Boornbergum - Kortehemmen. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.